CMI kupuje od Lagardere rozhlasové stanice v České republice, Polsku, Slovensku a Rumunsku

17. 4. 2018

Společnosti Czech Media Invest (CMI) a Lagardere group oznamují, že se dohodly na podmínkách prodeje rozhlasových stanic, které nyní Lagardere vlastní v České republice, Polsku, Slovensku a Rumunsku. Prodejní cena těchto aktiv činí 73 miliónů eur. Společnosti provozující rozhlasové stanice vykázaly loni konsolidované tržby ve výši přibližně 56 miliónů eur.

Tyto akvizice podpoří rozvojovou strategii společnosti Czech Media Invest v mediálním segmentu. CMI tak získává do svého portfolia nový mediatyp postavený na silných rozhlasových brandech.

Uzavření transakce je podmíněno především schválením ze strany místních regulačních orgánů v dotyčných zemích.

Společnost Czech Media Invest, kterou spoluvlastní a řídí podnikatel Daniel Křetínský, je prostředníctvím svých dceřiných společnosti Czech News Center a CN Invest předním mediálním domem v České republice. Vydává čtyři deníky, několik desítek časopisů a webových titulů. Společnost také vlastní dvě tiskárny a je lídrem v oblasti vydávání knih a distribuce tisku.