Euromedia Group koupila tři menší nakladatelství, má jich 11

3. 8. 2018

Společnost Euromedia Group (EMG) koupila tři menší nakladatelství Brána, Laser a Listen. Firma, jež je členem skupiny Knižní holding, jich tak nyní vlastní 11. EMG se nákupem snaží o pokrytí širokého čtenářského spektra, uvedla dnes v tiskové zprávě.

Nakladatelství Brána se věnuje převážně populárně naučné literatuře a domácí i světové beletrii. Firma Listen se zaměřuje na vydávání novinek českých autorů, v úterý 7. srpna například vydá antologii povídek Město mezi zelenými kopci. Laser přináší potěšení hlavně fanouškům sci-fi, fantasy či hororů.

EMG zahájila obchodní činnost na jaře 1991 a patří pod ni také například vydavatelství Odeon, Universum nebo Ikar, které například letos začalo vydávat knihy spisovatele Michala Viewegha. V roce 2017 EMG vydala celkem 750 knižních titulů, provozuje Knižní klub i dětský klub Knížata. Společnost též vlastní největší knižní velkoobchod v ČR.

Podle počtu vydaných titulů i celkového obratu se podle poslední výroční zprávy Svazu českých knihkupců a nakladatelů řadí EMG v tuzemsku na druhé místo za skupinu Albatros Media. Euromedia Group měla podle zmíněné zprávy v roce 2016 celkový obrat 1,35 miliardy korun a tržby z distribuce knih jiných nakladatelů 767 milionu korun.